URMATORUL NIVEL

La acest nivel yachtingul a devenit un mod de viata. Obiectivul a devenit navigatia fara limite. Traversade sau voiaje lungi - blue water cruising - se contureaza in planurile de viitor. Brevetele clasa B si clasa A sunt trepte ale acestui drum.


Clasa C de brevet reprezinta navigatia costiera 6 mile marine in larg. Multa vreme nu se studia disciplina "Navigatie maritima" pentru acesta zona, considerandu-se ca este suficienta navigatia dupa reperele de pe mal, vizibil teoretic tot timpul. 

Clasa B reprezinta navigatia la o distanta de 24 mile marine in larg. Tarmul dispare peste 6 mile, telefoanele mobile nu mai au semnal, iar statia VHF de la bord nu mai are raza de a comunica cu malul. De la punctul limita unui velier ii sunt necesare in jur de 5 ore pentru a ajunge la mal in cazul unei urgente. Iata asadar ca skipperul care se aventureaza dincolo de limita a 6 mile trebuie sa dobandeasca noi cunostinte. Aceste materii se vor studia in cadrul cursului clasa B.

Odata cu brevetul clasa B orizonturile se largesc. Cei care au ajuns la acest nivel pot fi skipperi in cadrul evenimentelor SetSail cu echipaje neinstruite. Acum este un moment bun si de planificat o traversada a oceanului Atlantic in calitate de membru de echipaj. Toate marturiile instructorilor SetSail ce au traversat oceanul o confirma: este o experienta ce merita traita!

Clasa A reprezinta navigatia fara limite - ALL ZONE, inclusiv traversari de oceane cu tine la timona in calitate de capitan. Felicitari pentru parcursul tau de pana acum. Fair winds in continuare, SKIPPER!

CLASA B - Cursuri de navigatie pentru obtinerea carnetului de conducator de ambarcatiune de agrement categoria B (ape maritime - navigatie pana la 24 mile marine in larg).

Desfasurare: Bucuresti 3 zile- teorie, Mangalia 1 zi - manevre inshore si Limanu - Balcic 2 zile - expeditie offshore.

COST: 500€+TVA / 300€ + TVA pentru absolventii SetSail si membrii SSYT

Citeste mai mult ...

A fi skipper = job?

Sigur ca da! Atunci cand pasiunea se impleteste cu buna dispozitie si un program flexibil, SetSail te invita sa navighezi la timona velierelor sale, in cadrul charterelor sau evenimentelor de sailing, ca si job.

Citeste mai mult ...

Traversarea Atlanticului este pentru navigatori ceea ce Everestul este pentru alpinisti. Un deziderat omniprezent, intai ca un vis aparent imposibil, apoi ca o probabilitate indepartata. Suntem aici sa iti (aratam) spunem ca este foarte posibil si chiar te incurajam sa o faci (pornesti la drum sau sa incepi pregatirile).

Povestile si informatiile skipperilor nostri care au traversat deja Atlanticul iti vor fi de folos in realizarea acestui vis. 

Citeste mai mult ...

CLASA A - all zone. Navigare fara limita de mal. Poti traversa mari si oceane in calitate de skipper. In deplina legalitate. Si deplina competenta.
La materiile cunoscute se adauga oceanografia, navigatia astronomica si poluarea maritima. Succes la examen!

Citeste mai mult ...