FAQ / Voi aveti intrebari, noi avem raspunsuri

Certificat international de conducator de ambarcatiune de agreement ( permisul de barca / brevetul de navigatie / carnetul de barca ) se poate obtine, incepand cu anul 2016, doar urmand cursurile unei scoli autorizate de ANR. La fianlizarea cursului se sustine, in cadrul scolii, o proba practica la care asista si un reprezentant ANR ( Autoritatea Navala Romana). In urma promovarii probei practice se obtine diploma de curs, acesta fiind necesara inscrierii la examenul teoretic de la Autoritatea Navala Romana. Acest examen este de tip grila cu 26 de intrebari. Daca raspundeti corect la cel putin 22 de intrebari obtineti permisul de navigatie. Permisul de barca se elibereaza cam intr-o saptamana de la examen.

Va asteptam la bord!

Pe mare, permisele difera in functie de distanta fata de tarm si de experienta/vechime.

Primul certificat pe care il poti obtine, ca incepator, este cel de clasa C – titularul are dreptul sa conduca ambarcatiuni de agrement pe o distanta de pana la 6 mile marine fata de tarm. SetSail organizeaza cursuri pentru clasa C – consulta calendarul aici si vezi cand este urmatoarea sesiune.

Dupa minim 2 ani de la obtinerea clasei C, poti obtine certificat de clasa B, care iti permite navigatia pana la 24 de mile marine fata de tarm. Pe langa experienta de 2 ani, ai nevoie si de certificatul radio GMDSS-LRC. SetSail organizeaza cursuri Radio – consulta calendarul aici si vezi cand este urmatoarea sesiune.

Dupa 2 ani de la obtinerea clasei B, poti obtine certificat de clasa A, care da dreptul titularului sa conduca ambarcatiuni de agrement in toate zonele maritime.

Pe langa acestea, exista clasa S – navigatie cu vele, sailing – aceasta se adauga pe certificatul dvs. de clasa C/D B/A fara un alt examen suplimentar la ANR, doar in baza diplomei SetSail.

SetSail organizeaza cursuri pentru clasa C si S – consulta calendarul aici  si vezi cand este urmatoarea sesiune.

SetSail a lansat un site complet de chestionare la adresa teste.setsail.ro

Contine peste 2000 intrebari, din care sunt alese de ANR cele 26 ce vor forma examenul de brevet categoria C sau D, precum si statistici ale raspunsurilor la teste.

Site-ul are doua sectiuni - pregatire - chestionare pentru fiecare materie cu toate intrebarile, in ordine sau aleatoriu - si simulare examen in doua modalitati - chestionare (raspunsul se verifica imediat dupa optiune) sau simulare realistica - exact in conditiile examenului ANR, unde rezultatul se afla dupa raspunsul la toate intrebarile si actionarea butonului "Trimite". 

Cursantii SetSail primesc automat un cont pentru autentificare site la inscriere. 

Aplicatia Android se poate obtine prin scanarea codului QR.

Pentru conducerea unei ambarcatiuni de agrement pe Dunare si ape interioare ai nevoie de certificat Clasa D. SetSail organizeaza cursuri pentru clasa D – consulta calendarul aici si vezi cand este urmatoarea sesiune.

Cursurile teoretice au o durata de patru saptamani si au loc de de luni pana joi de la 18-21, la Centru de Pregatire SetSail din Bucuresti.

Practica se desfasoara in doua etape: Antenamentul intensiv de 2 zile si Expeditia Nautica de 24 de ore

   I . Antrenamentul intensiv se desfasoara la Limanu -  2 zile de la 10.00 la 18.00.
       Se vor exersa toate manevrele specifice de acostare, ancorare, plecare de la    cheu, manevra de om la apa, cu ambarcatiuni de diferite lungimi:
 
      Santa Maria – Oceanis 40
      Santa Clara  – Oceanis 38
      Santa Monica  – Oceanis 38
      Esperanta  – Beneteau Clipper 39.3
      Aiax – Jaguar 9 m
      2 x First 21,7
      Rib (rigid inflatable boat) motor Yamaha 40 Cp
 
 
   II. Expeditia Nautica de 24 de ore, zi si noapte pe Marea Neagra

    Se fac carturi, se doarme, se mananca la bordul yachtului. Suntem singura scoala de navigatie care face practica, pe Marea Neagra, si pe timpul noptii. Astfel cursantul ajunge sa traiasca experienta completa a unei expeditii nautice adevarate.

Lista detaliata face obiectul cursului teoretic. 


  O recapitulare:

  • Echipament obligatoriupantofi barca, sosete, pantaloni lungi, pantaloni scurti, tricou bumbac x 3, maieu, manusi, pulover, hanorac cu gluga, geaca de vant, geaca obisnuita, sapca, caciula, ochelari de soare sport, mobil.
  •  
  • Echipament recomandatvesta de salvare, cizme cauciuc, indispensabili, pantaloni yachting, pelerina,geaca yachting, briceag, manusi yachtingsac marinar.
  •  
  • Echipament optionalcostum de supravietuire, pantofi sport talpa alba, ciorapi de lana, jambiere, costum de baie, polar, helanca/flanea, geaca vreme rea, geaca foarte groasa, cagula, palarie vreme rea, trusa medicala personala, busola, lanterna, led/laser pointer, GPS + alarma, fluier.

Pentru a afla corespondenta masurilor pentru hainele de yachting puteti consulta tabelul urmator:

http://www.regattaprofessional.com/product-clothing-sizechart.aspx

Incaltaminte speciala de yacting ar fi de preferat, daca nu atunci incaltaminte sport care nu lasa urme pe bord.

Examenul pentru categoria C si D este un test grila cu 50 de intrebari din COLREG, RND, marinarie, navigatie si manevra navei. Aveti pe pagina noastra un test de verificarea cunostiintelor aici.

 

Da, poti face sailing pe Marea Neagra, popularitatea sailing-ului in Romania fiind intr-o crestere accelerata in ultimii ani. In fiecare vara se organizeaza din ce in ce mai multe regatte (competitii de amatori) si expeditii. Devenind cursant SetSail poti participa chiar tu la regatte pentru o experienta de sailing adevarata!

Flota SetSail se afla la baza din Limanu, unde este localizata cea mai moderna marina de la Marea Neagra. Gasesti aici informatii despre flota SetSail, cu care te vei familiariza si pe care vei naviga la cursuri.

Dupa obtinerea certificatului, poti inchiria ambarcatiuni chiar de la noi.

Da, poti naviga pe Marea Neagra alaturi de un skipper profesionist. Chiar daca nu ai permis poti sa inchiriezi de la noi ambarcatiune cu skipper. Flota SetSail se afla la baza din Limanu, unde este localizata cea mai moderna marina de la Marea Neagra. Gasesti aici informatii despre flota SetSail. 

 

Barci participante in anul 2019:

SetSail FARR 40 CAROLL MARINE
AFRICANA X-TREME 37 G FORCE
Fyling Cloud MILLENIUM 40 STAR MARINE
Quebramar J/V 42 JUDEL FRIEDRICH / VROELIJK ROLF
My Way RODMAN 42 RODMAN
Melx II SINERGIA 40 SINERGIA COMPOSITE
Simina ELAN 410 ELAN YACHTS
Incognito FIRST 40.7 BENETEAU
Nemo FIRST 40.7 BENETEAU
Mac Too FIRST 40.7 BENETEAU
Irony FIRST 40.7 BENETEAU
Saffier NITRO SAFFIER 36 RACE SAFFIER MARITIME
Cloud X-35 OD X-YACHTS
Mojo FIRST 40.7 BENETEAU
Ioana 2 BAVARIA 49 BAVARIA YACHTS
COSA NOSTRA GRAND SURPRISE 31 ARCHAMBAULT
Hope ITALIA 9.98 F ITALIA YACHTS
Tetraktys FIRST CLASS FIGARO 2 BENETEAU
Harmony HARMONY 42 GTE PORCIN
Dream FIRST 34.7 BENETEAU
Life FIRST 34.7 BENETEAU
Abracadabra FIRST 34.7 BENETEAU
Fly FIRST 34.7 BENETEAU
Simina 2 ELAN 340 ELAN YACHTS
Santa Maria  OCEANIS 40 BENETEAU
Jackpot J 80 J BOATS
Tex The Lion FIRST CLASS 8 BENETEAU
Santa Clara OCEANIS 38 BENETEAU
Indigo FIRST 31.7 BENETEAU
KHALEESI BLU SAIL 24 RIMINI SAIL
Santa Monica OCEANIS 38 BENETEAU
Adria GRAND SOLEIL 37 DEL PARDO
Wanderer BAVARIA 38 BAVARIA YACHTS
Odyssea POGO 650 POGO STRUCTURES
Baby One BAVARIA 38 BAVARIA YACHTS
Esperanta OCEANIS 393 C BENETEAU
Pelican Racing LASER SB3 PERFORMANCE SAIL CRAFT
Feriola BAVARIA 47 BAVARIA YACHTS
Bonvi SHOW 34 CONCORDIA
Thea OCEANIS 38 BENETEAU
Elysea HANSE 320 HANSE YACHTS
Echipa BAVARIA 31 BAVARIA YACHTS
ENJOY BAVARIA 30 BAVARIA YACHTS
Indira OCEANIS 31 BENETEAU
Teodora QT LUCIAN DRAGOMIR
Allegro SONATE OVNI 28 BRIAND PHILIPPE
Getika FIRST 24 BENETEAU
Follow Me GIBSEA 28 GIBERT MARINE
Iris FIRST 21.7 BENETEAU
Delia DEHLER DEHLYA 25 DEHLER
Ricochet FIRST 21.7 BENETEAU
Blue FIRST 20 BENETEAU

 

Barci participante in anul 2009:

Pentru informatii privind modul SETSAIL de gestionare a datelor cu caracter personal va rugam sa accesati informatiile din sectiunea https://www.setsail.ro/terms/index/3

Pentru informatii privind modul SETSAIL de gestionare a cookie-urilor de pe site va rugam sa accesati informatiile din sectiunea https://www.setsail.ro/terms/index/2

Pentru termenii si conditiile de utilizare ale site-ului SETSAIL va rugam sa accesati informatiile din sectiunea https://www.setsail.ro/terms/index/1