SetSail Fleets: Carnaval la Venetia

Sailing pe marea Adriatica. Vizitam Venetia cu velierele in timpul carnavalului. Vom traversa marea Adriatica din Slovenia in Italia si le vom acosta chiar langa piata San Marco.


SetSail Fleets: Carnaval la Venetia
Ahoy Skippers, 
 
In perioada 11-18 februarie 2023 organizam editia a 3-a a expeditiei
Sailing Adriatica - Carnavalul de la Venetia
 
Profitam de evenimentul extraordinar Carnavalul de la Venetia sa exploram cu yachtul un oras de vis in cea mai festiva perioada a sa. Orasul din Laguna vibreaza 3 zile printr-o multitudine de costume somptuoase pregatite de-a lungul unui an doar pentru acest moment. 
 
Vom ajunge sambata in localitatea Izola din Slovenia unde ne vom imbarca pe velierele dotate cu incalzire. Vom petrece noaptea in marina si vom ridica velele a doua zi la rasaritul soarelui cu destinatia Venetia.
 
 
Vom traversa marea Adriatica, pe un traseu de 50 mile. Duminica dupa-masa ajungem in Venetia si vom intra pana aproape de piata San Marco, unde vom admira traficul navelor prin punctul cel mai aglomerat al orasului. Vom acosta in marina din Venetia, la timp pentru o plimbare de seara prin oras. 
 
 
 
A doua si a treia zi sunt rezervate Venetiei si carnavalului. Velierele ne vor folosi drept cazare, iar cafelele si mesele le vom servi pe malul canalelor Venetiene. Sa inceapa vanatoarea de fotografiat costume! Si noi ne putem costuma daca ne-am adus recuzita de acasa. Se vehicula ideea si de a fi costumati in schiori (cu skiurile pe umeri/in brate si claparii - ouch - in picioare) pentru cei care s-au pregatit si de ski. 
 
 
Miercuri vom parasi Venetia cu destinatia Grado, un al oras lagunar, din cealalta parte a Adriaticii. Intrarea va fi una surpriza, care ne va acosta chiar in centrul orasului. Tavernele din Grado sunt intime si primitoare.
 
 
Joi dupa cafeaua de dimineata, plecam spre Piran - un fel de Sighisoara pe malul marii al slovenilor. Doar 2-3 ore de navigatie alocam pentru cele 14 mile dintre Grado si Piran. Acolo vom incerca sa rezervam un intreg local tematic si sa organizam seara o petrecere ad-hoc cu toate echipajele.
 
 
Vineri nu ne grabim sa plecam, deoarece Izola este chiar in golful urmator. O facem pe la pranz si cautam un loc de servit cina aproape de marina. Dupa predarea barcilor ultima noapte ne facem bagajele si o petrecem pe barci. 
 
Traseul urmat este acesta:
 
 
VELIERELE: Yachturile sunt ambarcatiuni de 35-50 picioare, cu 3, 4 sau 5 cabine. Un loc va fi alocat si in salon pentru skipper/coskipper. Plaja de ambarcatiuni de inchiriat nu este foarte mare (iar noi vom inchiria majoritatea disponibila) asa ca anii pot sa varieze intre 2007 si 2016. Toate ambarcatiunile au webasto - incalzire cu circuit de motorina. Un punct pozitiv este ca ambarcatiunile din Slovenia nu sunt atat de alergate precum cele din Grecia/Croatia, deci starea lor este satisfacatoare. Pe de alta parte, in afara de 2 zile de navigatie mai lungi (40-50 mile marine) in rest vom folosi velierele ca si dormitoare, noi vizitand locuri absolut deosebite in timpul zilei, iar colegii din echipaje vor face ca totul sa para minunat prin atmosfera creata. 
 
PRET*: Pretul este 1.450 RON + 450 EUR plati directe in marina - FARA BILET DE AVION/MICROBUZ/AUTOCAR si include: inchiriere ambarcatiune, instructor, cleaning ambarcatiune.
Pretul de 1.450 RON (sau 950 RON in cazul veteranilor Cyclades) se achita in avans, la momentul inscrierii, in baza facturii (firma neplatitoare de TVA). Pretul nu se restituie in cazul in care renuntati cu mai putin de 30 zile de data stabilita.
Platile directe de 450 eur se achita cash la momentul sosirii in marina. 
 
nu include cheluieli suplimentare, vezi rubrica mai jos
** vezi conditii early booking
 
DRUMUL: In ceea ce priveste drumul varainta cea mai accesibila este masina - personala 4-5 persoane sau mini-van 8+1 persoane (cost aprox 90 eur/pers dus-intors). Avioanele au ore ciudate, sunt cu escala la Roma si ajung destul de departe de Izola. Se pot cauta individual zboruri, cu momentul intalnirii sambata seara in Izola sau duminica seara in Venetia. Este o varianta pentru cine doreste sa zboare cu avionul duminica (3 martie) direct in Venetia si sa ne intalnim in marina atunci cand ajungem. Intoarcerea poate sa o faca cu auto sau tot cu avionul din Venetia, caz in care din Izola vineri sau sambata trebuie sa gaseasca transport (auto/tren).
 
CHELTUILEI SUPLIMENTARE [FATA DE PRET SI PLATILE DIRECTE IN MARINA]: Drumul (pentru minivan vezi mai sus), garantia (asigurare 300 eur impartit la numarul de persoane de pe barca), aprovizionarea (minima - se mananca in orase toate mesele mai putin gustarile din cele doua etape lungi), marinele, motorina.
 
TIMP NEFAVORABIL: Vremea nefavorabila poate influenta traseele si destinatiile. Date fiind doar 2 etape lungi nu anticipez o anulare completa a traseului. De asemenea, in cazul unei mari mai agitate, persoanele sensibile la raul de mare pot alege duminica un traseu pe uscat cu bus/tren pana in Venetia si doar cei mai rezistenti poti duce velierele pana la destinatie. Pauza de trei zile in Venetia da timp oricarui front atmosferic neprielnic sa treaca. 
 
ECHIPAMENTUL: Recomandam desigur echipament gros de navigatie - este ok si cel de ski. Apoi, in Venetia, imbracaminte obisnuita de turist de iarna este suficienta. Pe barci serile ne asteptam sa fie calduroase datorita webasto.
 
 
Alte poze din expeditie le puteti vedea pe Facebook la hashtag-ul #setsail2venice: https://www.facebook.com/search/photos/?q=%23setsail2venice
 
Povestea editiei I, din 2018, o puteti citi aici: Jurnal de bord sailing la Venetia - Vlad Balan
 
DISCOUNT VETERANI CYCLADES: - 500 ron
 
PRET SPECIAL DE CUPLU: Cabina dubla - 1000 eur (500 eur/pers)
 
INSCRIERE:

Înscrierea se face prin accesarea formularului de mai jos sau prin email.

https://forms.gle/aKjjDT5hMU2gKYhy7