?>
?>
?>
?>
?>
?>

Contact

0727.387.245

Calendar Cursuri


Oferte speciale

SALVEAZA 10% DIN TAXA DE CURS GRUPURILE FORMATE DIN 3 SAU MAI MULTE PERSOANE.


TESTARE ONLINE

Testeaza-ti cunostintele online si afla cat de tare esti! >>

mai mult

Intrebari frecvente

mai mult

Materii

Constructia navei / Instructor: Sorin Drugan, Florin Olteanu

 

Nava este o constructie speciala etansa, capabila sa pluteasca si sa se deplaseze pe apa intr-o directie voita, cu o viteza stabilita si cu un scop determinat (transport de marfuri si pasageri, lucrari hidrotehnice, cercetare stiintifica, activitati militare etc.).

In conformitate cu COLREG 1996, Regula B, paragraful a): Termenul NAVa include orice mijloace plutitoare inclusiv mijloace fara pescaj si hidronvigabile, folosite sau capabile de a fi folosite ca mijloace de transport pe apa.

Orice nava, indiferent de scopul pentru care a fost construita, trebuie sa pluteasca. Pentru aceasta, nava, este obligatoriu sa posede anumite calitati nautice. Prin calitatile nautice se inteleg acele insusiri ale navei specifice plutirii pe apa si care intotdeauna sunt determinate de interactiunea nava-mediul inconjurator (apa in care pluteste nava). Ele sunt: flotabilitate, stabilitatea, nescufundabilitatea si soliditatea.

Ce studiem la curs: Definitia navelor, Clasificare, Termeni si notiuni specifice folosite in domeniul naval, Descrierea navei, Elemente de constuctie ale navei, Calitatile nautice ale navei, Geometria navei, Greementul si arborada navei

EXPEDITII SCOALA

mai mult

Video


Opinii cursanti

mai mult
News / Presa / Galerie foto / Intrebari frecvente / Dictionar / Opinii cursanti / Parteneri / Link-uri utile / Contact
Copyright © 2012, SetSail. All rights reserved. | Termeni si Conditii