SORIN DRUGAN - RECORD NAȚIONAL NAVIGATIE SOLITARA

Sorin Drugan a stabilit un nou record national: cea mai lunga perioada de navigatie în solitar si fara oprire: 71 de zile de traversada a oceanului Atlantic, din Gibraltar pâna în Marie Galante, Guadeloupe.


SORIN DRUGAN - RECORD NAȚIONAL NAVIGATIE SOLITARA
Bucuresti, 19 februarie 2018: Sorin Drugan a stabilit un nou record national: cea mai lunga perioada de navigatie în solitar si fara oprire: 71 de zile de traversada a oceanului Atlantic, din Gibraltar pâna în Marie Galante, Guadeloupe. Plecat din Gibraltar în 2 decembrie 2017, Sorin a parcurs singur pe velierul sau peste 4.000 de mile marine pâna în data de 10 februarie 2018, când a atins din nou tarmul, în Caraibe.
 
„În epoca în care totul se face în viteza, iar tehnologia ia locul naturii, am ales sa traversez oceanul Atlantic cu o ambarcatiune cu vele, cu dotari minime. A fost un manifest de reîntoarcere la natura, la ceea ce este simplu, dar profund, la valori pe lânga care trecem în goana dupa aparenta performanta. Nu a fost deloc usor. Oceanul a vrut parca sa-mi demonstreze ca locul omului modern este „la caldurica”. Când eram în apropierea Insulelor Canare am avut conditii meteo vitrege si toate sfaturile au fost sa ma adapostesc. Dar am  ales sa merg înainte, încet si sigur, si am dovedit ca se poate.”, a declarat Sorin Drugan.
 
Sorin Drugan se întoarce în tara marti, 20 februarie 2018, la orele 13:05, la aeroportul Henri Coanda Otopeni. La aeroport va fi asteptat de sustinatori, majoritatea absolventi ai scolii de navigatie SetSail, pe care a fondat-o în anul 2009. Sponsorii expeditiei au fost: SetSail si Omniasig.
 
Velierul cu care Sorin Drugan a stabilit recordul este Aiax, o ambarcatiune de tip Jaguar 27, pe care scoala Setsail o detine din 2008.
 
         
Sorin Drugan este obisnuit cu premierele, fiind singurul si primul navigator român care a realizat traversarea solitara a Marii Negre, de la Constanta la Batumi (Georgia) si înapoi, în 2004.
 
Visul capitanului este însa Circumterra, înconjurul lumii pe apa, în solitar ai fara escala, pe un traseu omologat. „Vreau sa arat ca un roman poate duce la capat o astfel de încercare.", declara Sorin Drugan.
 
Sorin Drugan practica yachtingul din anul 1978 si a parcurs, pâna acum, peste 35.000 de mile marine în croaziere, expeditii si regate internationale.
 
 
Despre SetSail, scoala de navigatie pentru amatori, fondata de Sorin Drugan
 
Scoala de yachting SetSail transforma oameni obisnuiti în navigatori pasionati. Cursurile teoretice se desfasoara în Bucuresti. Instructorii SetSail, majoritatea lupi de mare, specialisti în domeniul predat, transforma orele de curs în experiente
 
Mândria Scolii SetSail este programul de practica, de 48 de ore de navigatie, ce se desfasoara pe Marea Neagra sub îndrumarea capitanului Sorin Drugan. 
 
 
"Când am deschis Scoala de navigatie, acum 8 ani, yachtingul era un sport practicat într-o casta mai degraba restrânsa. Ne-am propus sa promovam acest sport complex si sa contribuim la dezvoltarea comunitatii de yachting. Avem deja peste 1.300 de elevi, dintre care multi ne sunt colegi de echipaj, competitori sau chiar instructori în scoala.", a declarat Ovidiu Drugan, director SetSail.
 
 
http://setsail.ro/, https://www.facebook.com/setsail.nauticschool/