?>
?>
?>
?>
?>
?>

Contact

0727.387.245

Calendar Cursuri


Oferte speciale

SALVEAZA 10% DIN TAXA DE CURS GRUPURILE FORMATE DIN 3 SAU MAI MULTE PERSOANE.


TESTARE ONLINE

Testeaza-ti cunostintele online si afla cat de tare esti! >>

mai mult

Intrebari frecvente

mai mult

News << toate stirile

SORIN DRUGAN - RECORD NAȚIONAL NAVIGATIE SOLITARA 2.12.2017 - 10.02.2018

Sorin Drugan a stabilit un nou record național: cea mai lungă perioadă de navigație în solitar și fără oprire: 71 de zile de traversadă a oceanului Atlantic, din Gibraltar până în Marie Galante, Guadeloupe.


București, 19 februarie 2018: Sorin Drugan a stabilit un nou record național: cea mai lungă perioadă de navigație în solitar și fără oprire: 71 de zile de traversadă a oceanului Atlantic, din Gibraltar până în Marie Galante, Guadeloupe. Plecat din Gibraltar în 2 decembrie 2017, Sorin a parcurs singur pe velierul său peste 4.000 de mile marine până în data de 10 februarie 2018, când a atins din nou țărmul, în Caraibe.

„În epoca în care totul se face în viteză, iar tehnologia ia locul naturii, am ales să traversez oceanul Atlantic cu o ambarcațiune cu vele, cu dotări minime. A fost un manifest de reîntoarcere la natură, la ceea ce este simplu, dar profund, la valori pe lângă care trecem în goana după aparenta performanță. Nu a fost deloc ușor. Oceanul a vrut parcă să îmi demonstreze că locul omului modern este „la căldurică”. Când eram în apropierea Insulelor Canare am avut condiții meteo vitrege și toate sfaturile au fost să mă adăpostesc. Dar am  ales să merg înainte, încet și sigur, și am dovedit că se poate.”, a declarat Sorin Drugan.

Sorin Drugan se întoarce în țară marți, 20 februarie 2018, la orele 13:05, la aeroportul Henri Coandă Otopeni. La aeroport va fi așteptat de susținători, majoritatea absolvenți ai școlii de navigație SetSail, pe care a fondat-o în anul 2009. Sponsorii expediţiei au fost: SetSailşi Omniasig.

Velierul cu care Sorin Drugan a stabilit recordul este Aiax, o ambarcaţiune de tip Jaguar 27, pe care şcoala Setsail o deţine din 2008.

         

 

Sorin Drugan este obișnuit cu premierele, fiind singurul și primul navigator român care a realizat traversarea solitară a Mării Negre, de la Constanța la Batumi (Georgia) și înapoi, în 2004.

Visul căpitanului este însă Circumterra, înconjurul lumii pe apă, în solitar și fără escală, pe un traseu omologat. „Vreau să arăt că un roman poate duce la capăt o astfel de încercare.", declară Sorin Drugan.

Sorin Drugan practică yachtingul din anul 1978 şi a parcurs, până acum, peste 35.000 de mile marine în croaziere, expediții şi regate internaționale.

Despre SetSail, școala de navigație pentru amatori, fondată de Sorin Drugan

Școala de yachting SetSail transformă oameni obișnuiți în navigatori pasionați. Cursurile teoretice se desfășoară în București. Instructorii SetSail, majoritatea lupi de mare, specialiști în domeniul predat, transformă orele de curs în experiențe captivante.

Mândria școlii SetSaileste programul de practică, de 48 de ore de navigație, ce se desfășoară pe Marea Neagră sub îndrumarea căpitanului Sorin Drugan. 

 

"Când am deschis școala de navigație, acum 8 ani, yachtingul era un sport practicat într-o castă mai degrabă restrânsă. Ne-am propus să promovăm acest sport complex și să contribuim la dezvoltarea comunității de yachting. Avem deja peste 1.300 de elevi, dintre care mulți ne sunt colegi de echipaj, competitori sau chiar instructori în școală.", a declarat Ovidiu Drugan, director SetSail.

 

http://setsail.ro/, https://www.facebook.com/setsail.nauticschool/

 

EXPEDITII SCOALA

mai mult

Video


Opinii cursanti

mai mult
News / Presa / Galerie foto / Intrebari frecvente / Dictionar / Opinii cursanti / Parteneri / Link-uri utile / Contact
Copyright © 2012, SetSail. All rights reserved. | Termeni si Conditii